10 okt 2018

BY: lisasuurland

Astma

Comments: Geen reacties

Voor velen lijken medicijnen de enige manier om astma onder controle te houden, zeker als in de herfst de klachten verergeren door de koude en vochtige lucht. 

Maar medicijnen onderdrukken slechts de symptomen en doen niets aan de onderliggende oorzaak. Het kan echter ook anders. De Buteyko-ademtherapie werkt aan de kern van het probleem: de ademhaling zelf. De methode is vernoemd naar Konstantin Buteyko, arts en wetenschapper. Hij gaf in de vorige eeuw leiding aan een Russisch laboratorium dat onderzoek deed naar de effecten van ademhaling op de gezondheid.

De Buteyko-methode werkt bij kinderen en volwassenen.

Volgens Buteyko is astma een beschermende reactie van het lichaam op een chronisch diepe ademhalen. Op alle leeftijden kan het probleem zijn dat je meer ademt dan nodig is. Dit chronisch ‘over-ademen’ heeft als gevolg dat er teveel koolzuurgas (CO2) wordt uitgeblazen. Met ingrijpende gevolgen. Het speelt namelijk bij allerlei lichaamsprocessen een essentiële rol.

Leven zonder astma. Dick KuiperHet klinkt misschien vreemd, maar onderzoek toont aan: mensen met astma ademen constant te diep. Met de Buteyko-ademtherapie leer je daarom ademhalingsoefeningen om dit ‘over-ademen’ te stoppen. En zo de astma onder controle te krijgen.

Meer weten?

Lees dan eens het boek “Leven zonder astma” van Dick Kuiper. Hij beschrijft op een toegankelijke manier wat de medische onderbouwing is en wat de methode inhoudt.

Een Buteyko-cursus volgen?

En ook persoonlijk goed begeleid worden? Bezoek dan mijn website en geef je op. Je kunt kiezen voor een groepscursus of een privécursus.

Meer weten?

Neem gerust contact op. Of ga na naar de agenda voor de eerstvolgende lezing of cursus.