Niet meer duizelig tijdens het tennissen

Clara (71, Heemstede) heeft geen last meer van duizelingen, ook niet tijdens het tennissen. Wat Buteyko voor haar betekent.

Lees verder
Wat helpt bij chronische pijn?

Met een virtual reality bril op je pijn bezweren. Hoe werkt dit? En wat is het belang van een rustige ademhaling daarbij.

Lees verder
Informatiemarkt 21 september 2019

Op zaterdag 21 september 2019 sta ik op de informatiemarkt van ZP-NET. Ik beantwoord graag al je vragen over Buteyko of Stoppen met Roken-programma.

Lees verder
Ook yogi’s leren gezond ademen

Sommige van mijn cursisten doen (al jaren) aan yoga. Toch is hun ademhaling niet rustig en ontspannen. Voor yogi verschijnt begin 2020 dit nieuwe leerboek.

Lees verder
Wil de echte therapeut opstaan?

Pasgeleden had ik een mevrouw aan de telefoon die wilde weten wat de verschillen zijn tussen de twee ‘stromingen’ in Buteyko-ademtherapie.

Lees verder
Een leerzame en ontspannen wandeling

Zaterdag 1 juni was het aangenaam wandelen in het Haarlemmermeerse Bos, en om en passant wat te leren over de ademhaling.

Lees verder
Wandelen met bewust ademhalen

Op zaterdag 1 juni, van 10:00 tot 11:30 begeleid ik een wandeling met als thema ‘bewust ademhalen’. Deelname is gratis.

Lees verder
Vergoeding zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2019 is bij de meeste zorgverzekeraars vergoeding mogelijk. Goed nieuws voor wie aanvullend verzekerd is voor alternatieve zorg.

Lees verder
Last van vermoeidheid?

Ben je vaak moe? Heb je weinig energie voor werk, studie, huishouden of sport? Helpt rusten niet voldoende tegen de moeheid? 

Lees verder
Leven met astma?

Voor velen lijken medicijnen de enige manier om astma onder controle te houden, zeker als in de herfst de klachten verergeren door de koude en vochtige lucht. 

Lees verder