Individuele cursus

Bij Buteyko-cursus.nl kun je terecht voor zowel een individuele cursus als een groepscursus. De individuele cursus kan face-to-face gevolgd worden, of online via beeldbellen. We spreken van tevoren een aantal data af waarop de sessies plaatsen. Zo houden we rekening met de tijden waarop het je uitkomt. De individuele sessies vinden plaats tijdens kantoortijden.

De ademtherapie bestaat uit vijf bijeenkomsten verdeeld over vier á vijf weken. Als je wilt, houden we eerst een losse intakesessie van een half uur en beslis je daarna of je de cursus wilt volgen. Heb je al besloten om de cursus te gaan doen, dan combineren we de intake en de eerste cursusbijeenkomst. Van tevoren krijg je altijd een uitgebreid intakeformulier om thuis eerst in te vullen.

Inhoud Buteyko-cursus

Je ontvangt aan het begin diverse cursusmaterialen, zoals een uitgebreid cursusboek waarin je alle oefeningen terugvindt en je je vorderingen kan bijhouden. Dit doen we tijdens de bijeenkomsten:

  • ⇒ We gaan in op hoe de ademhaling werkt en wat er mis kan gaan. Je doet basiskennis op over de ademhaling, zodat je in grote lijnen begrijpt wat er in je lichaam gebeurt.
  • ⇒ Je leert stap voor stap de diverse Buteyko-oefeningen om je ademhaling rustiger te maken. Het oefenprogramma is afgestemd op je gezondheidssituatie.
  • ⇒ We bespreken hoe slapen, beweging en sport, praten en voeding invloed op je ademhaling uitoefenen en welke oefeningen of maatregelen je kunt nemen.
  • ⇒ We evalueren telkens hoe het oefenen gaat, wat je ervaringen, vorderingen en vragen zijn.

 

Het toepassen van de Buteyko-methode is best een intensief programma. In de loop van de cursus en de maanden daarna doe je thuis je dagelijkse oefeningen. Bij elkaar is dat ongeveer een uur per dag. Oefeningen waarbij je je volkomen ontspant kun je afwisselen met wat actievere oefeningen. Als je vragen hebt, mag je tussen de bijeenkomsten door altijd bellen of mailen voor advies. Ook na de cursus kun je daarvoor terecht.

Buteyko face-to-face of online

Je kunt Buteyko leren tijdens sessies in de praktijk in Hoofddorp, waarbij we uiteraard als Corona-maatregelen in acht nemen. Als je ver weg woont of sowieso liever online werkt, hebben we contact via beeldbellen. Dit doen we via een platform dat voldoet aan de AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens).

Tarieven
  • Individuele cursus*: All-in tarief is € 480 per persoon, jonger dan 18 jaar € 350.
  • Gezinsleden privé*: All-in tarief bij twee personen is € 340 per persoon
  • Groepscursus: zie de agenda
  • Adviesconsult*:  € 40 (30 min). Dit vervalt als je de Buteyko-cursus gaat volgen.
  • Telefonische informatie: gratis

 

(*) Ben je aanvullend verzekerd, dan kunnen de consulten voor vergoeding in aanmerking komen. Het hangt natuurlijk wel af van je aanvullende verzekering. Als je hierover vragen hebt, bel dan eerst even naar de praktijk.

Bij inschrijving voor de Buteyko-cursus gelden de Algemene Voorwaarden.

Heb je gezondheidsklachten?

Wil je op een natuurlijke manier je klachten verminderen? Neem dan gerust contact op om je situatie voor te leggen. Het advies is gratis en vrijblijvend. … Of als je je besluit al hebt genomen, meld je dan direct aan via onderstaande knop.

 

Ik wil de individuele cursus volgen