Lisa Suurland

Buteyko-ademtherapeut

Jaren geleden hoorde ik van de Buteyko-methode. Allergieën komen in mijn familie nogal veel voor. Ik had veel last van hooikoorts en mijn zoontje liep met een constant verstopte neus. Ik kreeg een tip dat Buteyko kon helpen.

Toen ik zelf aan de Buteyko-cursus begon, dacht ik – als actief roeier en schaatser – dat mijn ademhaling wel op orde was. Maar dat viel tegen, ik ademde vaak verkeerd en teveel (wat bij sporters trouwens meer voorkomt). Ik heb dan ook aardig wat tijd besteed aan de Buteyko-oefeningen om mijn ademhaling weer goed te krijgen.

Opgeleid door Buteyko AcademieWat ik aan Buteyko waardeer, is dat het een praktische methode is. Je doet dagelijks je oefeningen. Het vraagt zeker discipline, maar de dagelijkse routine is ook prettig om aan vast te houden. Ik heb met plezier de opleiding aan de Buteyko Academie (bij Dick Kuiper) gevolgd en ben aangesloten bij de vereniging Buteyko Therapeuten Nederland. Daarnaast heb ik mijn diploma’s  in Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis behaald.

 

Aanvullend heb ik 2018 de bijscholingscursus Pijn, uitgangspunten voor pijnanalyse en pijnbehandeling gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen (ITON) in Haarlem. Waarom de Buteyko-methode je kan helpen bij pijnklachten lees je hier.

 

Overige werkzaamheden

Ik ben gecertificeerd in Cognitive-Behavioural Hypnotherapy en geef ook klinische hypnotherapie  voor mensen met pijn- en angstklachten. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Hypnose. Vooral wie moeite heeft zich te ontspannen, kan ik dus eventueel een oefening in zelf-hypnose aanbieden.

Tot 2016 werkte ik als bedrijfskundige en organisatieadviseur. Ik heb personeelswetenschappen gestudeerd (diploma 1991) en in 2008 nog een master in bedrijfskunde behaald. Gaandeweg veranderden echter mijn interesses. Ik heb het altijd leuk gevonden om cursus en persoonlijke begeleiding te geven, en dat is wat ik nu weer met veel voldoening doe.

Meer informatie

Wil je weten of ik je kan helpen? Waarom niet even contact opnemen om de situatie voor te leggen? Het advies is gratis en vrijblijvend.

 

Voor overleg of vrijblijvend advies …