Het cursusaanbod

De ademhaling verbeteren volgens de Buteyko-methode kun je leren tijdens een individueel traject (eventueel online via Skype of Zoom) of een groepscursus.

De Buteyko-cursus

De cursus bestaat uit meestal vijf sessies verdeeld over ongeveer vier weken. Tijdens de cursus gaan we in op het ademhalingsstelsel en wat er mis kan gaan waardoor je klachten krijgt. Daarnaast leer je de diverse Buteyko-oefeningen op de juiste manier doen. Je oefenprogramma voor thuis is afgestemd op je gezondheid(problemen). Informatie daarover heb je tijdens de intake kenbaar gemaakt. Ook behandelen we zaken die je ademhaling beïnvloeden zoals slapen, bewegen en sport, praten en voeding. Je ontvangt alle cursusmaterialen die je nodig hebt voor je ademtraining, zoals een uitgebreid cursusboek en een timer.

Buteyko online of face-to-face

Je kunt Buteyko zowel leren in de praktijk in Heemstede of Hoofddorp, als online (via Skype of Zoom). Ben je aanvullend verzekerd en wil je voor vergoeding in aanmerking komen, dan is het individuele traject aan te bevelen.

Geen quick fix, wel langdurig profijt

De cursus heeft een looptijd van ongeveer vier weken. Je krijgt alle benodigde kennis aangereikt en je leert verschillende oefeningen doen. De oefeningen zijn snel onder de knie te krijgen en aangenaam om te doen. Na de cursus vraagt het proces wel inzet en doorzettingsvermogen. Je bent immers je ademhalingsstelsel aan het trainen, als het ware aan het ‘resetten’, en dat kost tijd. Vandaar je dagelijkse oefeningen, liefst minimaal vier keer een kwartier per dag.

De periode die nodig is om te blijven trainen varieert. Hoe langer je chronische klachten hebt gehad, hoe langer het meestal duurt om je ademhaling te herstellen. Sommige mensen gaan relatief snel vooruit, maar de meesten van ons hebben minimaal drie maanden nodig om flinke progressie te maken. Is het dat waard? Ja beslist, wanneer je aan je herstel wilt werken en minder (en soms ook niet meer) afhankelijk wilt worden van medicatie.

Buteyko voor kinderen

Tot 16 jaar werken we een-op-een met aanwezigheid van een ouder of verzorger. Tussen 16 en 18 jaar kijken we wat passend is: individueel met een ouder, of meedoen met de groepscursus . Je leest meer over de buteykocursus voor kinderen.

Buteyko werkt complementair

De Buteyko-methode is geen medische behandeling, maar werkt complementair. Aanpassing van medicatie doe je altijd in overleg met je behandelend arts.

Heb je gezondheidsklachten?

Wil je op een natuurlijke manier je klachten verminderen? Neem dan gerust contact op om je situatie voor te leggen. Het advies is gratis en vrijblijvend.

Aanmelden voor de cursus?