drs. Lisa Suurland

 

Buteyko-cursus.nl is een initiatief van Lisa Suurland: “Ik ben in 2018 begonnen met het geven van de Buteyko-cursus, nadat ik de opleiding heb gevolgd bij de Buteyko Academie van Dick Kuiper. Van het volgen van de opleiding heb ik nog steeds veel plezier. Niet alleen voor mijn cliënten, maar ook voor mezelf.”

 

Lisa is aangesloten bij vereniging Buteyko Therapeuten Nederland. Behalve van Dick heeft ze veel geleerd van Patrick McKeown, die een deel van de opleiding geeft en de jaarlijkse bijscholing verzorgt. “Patrick houdt zo’n beetje alle wetenschappelijke literatuur bij die over ademhalingsproblemen verschijnt en doet niets liever dan dit met je delen. Het blijft inspirerend om hem te ontmoeten. In november 2020 zijn we online vanuit zijn huis aan de Ierse oostkust weer bijgepraat.”

 

Overige begeleiding

Bij Praktijk Lisa Suurland kun je voor uiteenlopende klachten of vragen terecht. Bij luchtweg- en ademhalingsproblemen werken we met de Buteyko-methode. Heb je last van angst of stressklachten, dan kun je eventueel kiezen om ook enkele sessies cognitieve hypnotherapie te volgen. EMDR kunnen we inzetten als je last blijft houden van nare herinneringen waar je met angst, boosheid, schaamte of schuld op terug kijkt, of wanneer je bepaalde situaties maar blijft vermijden. We kijken naar de lichamelijke en psychische aspecten van het probleem, en wat ze voor je betekenen in je dagelijks leven of in specifieke situaties.

Erkend HBO-registertherapeut

Lisa Suurland is aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV Nederland). Ook staat ze ingeschreven als HBO-registertherapeut bij Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De meeste zorgverzekeraars vergoeden haar individuele consulten vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Als je hier vragen over hebt, bel dan altijd eerst even naar de praktijk.

 

Overige informatie
  • E. Suurland, AGB-code zorgverlener 90-105221
  • Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV Nederland), registratie 1907969
  • Register Beroepsoefenaren Complementair Zorg (RBCZ), licentie 190110R
  • Buteyko Therapeuten Nederland (BTN)
  • KvK nummer 57637024
  • Vind Lisa ook bij Bewust Haarlemmermeer en via het AGCZ Kompas

 

 

Voor overleg of vrijblijvend advies …