drs. Lisa Suurland

“Welkom op mijn website. Sinds 2018 geef ik de Buteyko-cursus en begeleid ik zowel volwassenen als jongeren en kinderen. Ik werk op inviduele basis zodat ik de sessies en oefeningen op de persoon kan afstemmen.

Nadat ik bij Masha Anthonissen de cursus heb gevolgd en veel heb geoefend, besloot ik de opleiding te gaan doen. Deze heb ik aan de Buteyko Academie van Dick Kuiper. Tijdens de opleiding heb ik ook les gehad van Patrick McKeown wat een verrijking was voor mijn kennis en vaardigheden.

Van de opleiding heb ik nog steeds veel plezier. Niet alleen help ik mijn cliënten ermee, maar ook mezelf. Regelmatig doe ik nog een oefening en sowieso let ik op mijn ademhaling als ik veel moet praten of aan het sporten ben. Met meestal drie á vier keer per week sporten (roeien of schaatsen) maakt dat een wereld van verschil.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken

Erkend HBO-registertherapeut

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV Nederland) en bij Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn individuele consulten vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Als je hier vragen over hebt, bel dan altijd eerst even naar de praktijk.

  • Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV Nederland)
  • Register Beroepsoefenaren Complementair Zorg (RBCZ)
  • KvK nummer 57637024

Overige begeleiding

In mijn praktijk kun je voor uiteenlopende klachten of vragen terecht. Bij luchtweg- en ademhalingsproblemen werk ik met de Buteyko-methode. Heb je veel last van angst, een fobie of chronische pijn, dan kan ik ook cognitieve (hypno)therapie aanbieden. Daarnaast kan ik EMDR inzetten als je last houdt van nare ervaringen waar je met angst, boosheid, schaamte of schuld op terug kijkt of als je bepaalde situaties blijft vermijden.

Tijdens de intake bespreken we wat het probleem is en voor je betekent, en hoe je het best geholpen bent. In sommige situaties werkt een combinatie van methoden juist goed.

Vraag vrijblijvend advies