drs. Lisa Suurland

“Welkom op mijn website. Ik ben in 2018 begonnen met het geven van de Buteyko-cursus. Nadat ik bij Masha Anthonissen de cursus heb gevolgd en volop met de methode had geoefend, besloot ik ook de opleiding te gaan doen. Ik heb gekozen voor de Buteyko Academie van Dick Kuiper. De opleiding wordt deels ook door Patrick McKeown verzorgd en combineert zo diverse ervaringen en inzichten.

Ik ben aangesloten bij Buteyko Therapeuten Nederland. We doen veel aan intervisie en nascholing. Sinds 2021 houden we maandelijks een thema-bijeenkomst (over Corona, slaapproblemen, e.d.), vaak met een gastspreker. Patrick McKeown verzorgt ook jaarlijks een bijscholing.

Van de opleiding heb ik nog steeds veel plezier. Niet alleen help ik mijn cliënten ermee, maar ook mezelf. Regelmatig doe ik nog een oefening en sowieso let ik op mijn ademhaling als ik veel moet praten of aan het sporten ben. Met meestal vier keer per week sporten (roeien en schaatsen) maakt dat een wereld van verschil.

Zou je graag advies willen inwinnen, neem dan gerust contact op voor een gratis telefoongesprek. Of anders, boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kun je in mijn agenda eenvoudig je tijdstip kiezen en het telefoongesprek of de sessie inplannen.

Afspraak maken

Erkend HBO-registertherapeut

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV Nederland) en bij Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn individuele consulten vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Als je hier vragen over hebt, bel dan altijd eerst even naar de praktijk.

  • Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV Nederland)
  • Register Beroepsoefenaren Complementair Zorg (RBCZ)
  • Buteyko Therapeuten Nederland (BTN)
  • KvK nummer 57637024

Overige begeleiding

In mijn praktijk kun je voor uiteenlopende klachten of vragen terecht. Bij luchtweg- en ademhalingsproblemen werk ik met de Buteyko-methode. Heb je veel last van angst, een fobie of chronische pijn, dan kan ik ook klinische hypnotherapie aanbieden. Daarnaast kan ik EMDR inzetten als je last houdt van nare ervaringen waar je met angst, boosheid, schaamte of schuld op terug kijkt of als je bepaalde situaties blijft vermijden.

Indien je wilt bespreken we wat het probleem voor je betekent en hoe je het best geholpen bent. In sommige situaties werkt een combinatie van methoden juist goed.

Vraag vrijblijvend advies